Ni dage i …

I februar 2021 udgav jeg sammen med min mand, Alex, to bøger: ”Ni dage i maj 2016” og ”Ni dage i november 2019”. I marts 2023 følger bog nummer tre – se nedenfor.

Baggrunden for bøgerne er følgende: Alex har gennem årene hjulpet mig rigtigt meget med mine bøger, selv om han erklærede, at han ”savnede noget mere action og sex” i skriverierne.
Jeg udfordrede ham i 2019 – og efter nogen betænkningstid gik han med på idéen. Alex Sørensen og Birgitte Hammer blev til AB Hammersø.

Ni dage i maj 2016

Spændingsroman

En yngre kvinde, Lisbeth Berger, jurist i en offentlig styrelse, vikles uden at vide hvorfor ind i et højdramatisk spind af trusler og forfølgelse, der kulminerer i en flugt på liv og død gennem København. Forfølgelsen kulminerer på Københavns Rådhus. 
Sideløbende er Lisbeth følelsesmæssigt dybt engageret i en kompliceret kærlighedshistorie med en gift mand. 
Bogens anden hovedperson er kriminalkommissær Michael Sand, der arbejder på at løse mysteriet.

Bogen kan læses på Mofibo og bibliotekernes eReol.

Ni dage i november 2019

Kulturkrimi

To unge kvinder findes myrdet på Amager. De har forskellig kulturel baggrund – den ene en etnisk dansk baggrund og den anden en pakistansk-dansk. 
Michael Sand og hans højgravide assistent sættes på opklaringsarbejdet. 
Hænger de to mord sammen? Er der tale om en seriemorder?
De dramatiske oplevelser frem mod opklaringen får stor betydning for Michael Sand såvel på det professionelle som på det personlige plan. Han får brug for indlevelse og forståelse for at løse mordgåderne.

Bogen kan læses på Mofibo og bibliotekernes eReol.

Efter udgivelsen besluttede vi at føje en tredje bog til serien. Den skulle også rumme NI i titlen – men det blev til måneder i stedet for dage.

Et bedre sted – Ni måneder i 2021

Kriminalroman

Kriminalkommissær Michael Sand efterforsker her to uafhængige kriminalsager: menneskesmugling og giftmord. 
Unge mennesker fra lande med problemer søger et bedre sted. 
En ældre kvinde lider af uhelbredelig kræft – og beslutter at gøre verden til et bedre sted, før hun dør.
De to kriminalsager flettes sammen mod slutningen af bogen.
Sideløbende følges Michael Sands privatliv med kæresten, som han oprindeligt mødte i 2016 og igen løb ind i i 2019, hvor de blev kærester, og hans arbejdsliv som efterforskningsleder.

Bogen er udkommet den 16. marts 2023 og kan læses på Mofibo – efter lidt forhindring. Bogen var nemlig blevet anmeldt til Mofibo af forlaget under navnet A.B. Hammershø. Det tog lit tid, før vi fik lokaliseret den – og fik rettet vores forfatternavn.

Vi afventer p.y., at den dukker op på bibliotekernes eReol. 

De tre bøger har samme personkreds – men kan læses uafhængigt af hinanden.