Anmeldelse af Ni dage …

Anmeldelse af Dorte Stangholm skrevet 24/03-2021

Ni dage i maj 2016 – A.B. Hammersø

Hun får med besvær kilet sig ind i samme hjørne som nevøen, men hun bliver hurtigt klar over, at denne stilling vil være umulig at fastholde ret længe …”

Om A.B Hammersø

Det er parret Birgitte Hammer og Alex Sørensen, der i samarbejde er forfatterne bag bogen. Birgitte Hammer har tidligere udgivet flere historiske romer, mens Alex Sørensen har sin debut med denne roman. Birgitte beskriver sin interesse for skriveriet således;

”Historie har løbet som en stærkt farvet tråd igennem mit liv! Interessen dukkede op allerede i min skoletid og førte til, at jeg valgte formidler rollen som lærer og senere skoleleder. ”

En skriveproces der nu i samarbejde med Alex Sørensen har ført til romanen Ni dage i maj 2016. En dansk spændingsroman i topklasse.

Ni dage i maj 2016

Romanen er på 307 sider. Sproget er let læseligt, stort, historisk og nuanceret. Romanen er en spændingsroman. Den største kunstneriske styrker ligger i parrets brug af sproglig variation, deres levende beskrivelser af det indre København. Du er simpelthen midt i København, og det kan du både fornemme, se, smage og lugte. Spændingsromanen er i absolut topklasse.

Ring til politiet og få fat i Michael sand-Michael sand! -og sig til ham, at Lisbeth- det er mig-bliver forfulgt. Gør det nu,” …

Med romanen får du nervepirrende spænding fra side et og frem til side 307. Sindsoprivende og gysende beskrivelser af en hæsblæsende forfølgelse i det indre København. Vi følger hovedpersonen Lisbeth, der ved at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt bliver til hovedperson i en menneskejagt, hvor forfølgerne ikke skyr nogen midler for at få Lisbeth til at forsvinde.

På intet tidspunkt efterlades du med en følelse af at du kan holde en læsepause. Du må og skal have slutningen læst.

Min anbefaling: Det er en fremragende spændingsroman, som efterlader læseren med sved på panden. Jeg giver parret min største anbefaling og glæder mig til at dykke ned i deres næste roman.

Anmelder: Dorte Stangholm

Dato: 2021-03-24

Titel på bog: A.B Hammersø – Ni dage i maj 2016

5 stjerner ud af 5