“Ni dage …”

I februar 2021 udgav min mand, Alex Sørensen, og jeg to romaner – en spændingsroman med titlen ”Ni dage i maj 2016” og en kulturkrimi med titlen ”Ni dage i november 2019”.

Alex har støttet mig i mine tidligere skriverier, men har hele tiden efterlyst mere ”action og sex”, og i efteråret 2019 udfordrede jeg ham. Udfordringen gik ud på, at vi sammen skulle skrive en bog med ”action og sex”.

Vi gik i gang – og med tiden udviklede det sig til at blive to bøger med samme persongalleri:

Lisbeth Berger, ugift jurist i 30’erne, Michael Sand, kriminalkommisær, og kriminalassistent Lena Svendsen.

Det var for os begge en helt ny oplevelse at opfinde historierne, researche sammen og endelig få det skrevet ned, så vi begge kunne acceptere teksten. Tid til kompromiser!

Det skal være sagt med det samme, at bøgerne efter Alex’ mening sagtens kunne have rummet mere ”action”, men især mere ”sex”.

Roar Bruun var tæt ind over processen.

Han skrev i samme periode på sin bog ”Den forsvundne syrer” – og undervejs blev vi enige om at udgive samtidigt og med hjælp fra Skriveforlaget.

For ingen af os falder det naturligt at drive PR-virksomhed omkring vores bøger. Lang fra! Men vi erkender, at det er nødvendigt, og vi har støttet os til hinanden i processen.

Et storpolitisk plot danner ”underlægningsmusik” i 2016-bogen, hvor Lisbeth Berger spiller den absolutte hovedrolle. 

Hun bliver forfulgt og jagtet gennem det indre København via Den Sorte Diamant, Nationalmuseet og med slutstation på Københavns Rådhus.

To mord på unge kvinder, der bor næsten ved siden af hinanden på Amager, i 2019-bogen fører til, at Lisbeth Berger og Michael Sand mødes igen.

De myrdede kommer dels fra en socialt udsat og dels fra en tos-sproget familie, og deres grundvilkår får naturligvis stor indflydelse på opklaringen.

Det er en stor glæde for os, at vi nu – marts 2021 – kan konstatere, at Mofibo har lagt Roars bog og vores bøger ind som e-bøger.